2023. október 3., kedd, Helga napja

Címke: CIprasz

26 cikk 1/3 oldal

Putyin: Görögország részese lehet a déli irányú európai gázszállításoknak

Oroszország kész mérlegelni annak lehetőségét, hogy görög vállalatok részesei legyenek az orosz gáz Európába szállításának a déli útvonalon – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök az Alekszisz Ciprasz görög kormányfővel folytatott pénteki moszkvai tárgyalásait követő közös sajtóértekezleten.

Tarthatatlan a helyzet a görög szigeteken

Annak ellenére, hogy a hírekben a korábbinál jóval ritkábban esik szó a görögországi helyzetről, az ország szigeteire továbbra is folyamatosan érkeznek illegális bevándorlók.

Tovább emelkedett a görög tűzvész áldozatainak a száma

Kilencvenegyre nőtt a görög főváros, Athén környékén tomboló tűzvész halálos áldozatainak a száma az dél-európai ország hatóságai szerint, további huszonöt embert eltűntként tartanak nyilván.

Ciprasz megúszta a bizalmi szavazást

Elutasította az Alekszisz Ciprasz görög kormányfő ellen benyújtott bizalmatlansági indítványt a görög parlament a kérdésben szombat este tartott szavazáson.

Remény a békére

A görög és a török lapok egyaránt megjegyzik, hogy ilyen hosszú és terhelt múlttal nem lehet egy csapásra új fejezetet nyitni, de a látogatás ténye is előremutatónak számít.

Felkészültek a brexitre

A spanyol fővárosban találkoztak tegnap Európa déli államainak vezetői, hogy az Európai Tanács április 29-i, rendkívüli ülésére közös álláspontot fogalmazzanak meg.
26 cikk 1/3 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.