2024. április 13., szombat, Ida napja

Címke: ciklon

13 cikk 1/2 oldal

Harminchárman meghaltak Indiában egy ciklon miatt

Legkevesebb 33 ember halálát okozta egy ciklon India déli részén, 82 ezren otthonaik elhagyására kényszerültek – adta hírül vasárnap az AP amerikai hírügynökség.

Több százezer embert evakuáltak Kelet-India térségében egy ciklon miatt

A Bengáli-öbölt elérő ciklon erősödése miatt háromszázezer embert evakuáltak a hatóságok a kelet-indiai Orisza államban szerdán, továbbá felfüggesztették az egyik legnagyobb kikötő működését, több repülőjáratot töröltek, és fennakadások vannak a vasúti közlekedésben is. A ciklon érinti az Indiától délkeletre található Srí Lanka szigetét is.

A földdel tette egyenlővé a Fidzsi-szigetek egyikét a hétvégi ciklon

Lényegében a földdel tette egyenlővé a Fidzsi-szigetek egyikét a múlt hét végi ciklon – jelentette be Ewan Perrin, a helyi kormány szóvivője kedden. A kis Koro szigeten tíz halálos áldozatot hagyott maga után a vihar, így a katasztrófa halottainak száma 29-re nőtt.

Halálos áldozatokat is követelt egy ciklon a Fidzsi-szigeteken

A déli félteke egyik leghevesebb, ötös erősségű ciklonja pusztított szombaton a melanéziai Fidzsi-szigeteken, legalább öt halálos áldozatot követelt, és tetemes anyagi kárt okozott, noha a 330 szigetből álló és 900 ezer lakosú ország legtávolabbi pontjairól még vasárnap sem érkezett meg a katasztrófajelentés.
13 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.