2024. június 15., szombat, Jolán, Vid napja

Címke: cigányság

35 cikk 1/4 oldal

Tabuk nélkül a cigányságról

Érzékeny témához nyúltak a Napút szerkesztői, amikor az Aj, romale… című számukban azt tűzték ki célul, hogy a magyarországi cigányságot bemutassák.

Roma lóvé

A cigány felzárkóztatásból szinte teljesen hiányzik a mezőgazdaság, holott felméréseink szerint az emberek mintegy harmada számára ez jelentene megoldást.

Báróból mészégető

Az ilyen „felfordulásos” időszakokban őshonos többség és vándorló kisebbség viszonya újabb és újabb drámai értelmet nyer.

Cigányok ideje

A balliberális értelmiség még mindig nem ért semmit abból, mit gondol a többség, milyen megfontolások vezetik az embereket, amikor arról döntenek, hogy kire bízzák az ország vezetését.

Megtanítani egymást a békés együttélésre

Két éve töretlen népszerűség mellett működik a hazai cigányság mindennap­jait bemutató internetes televízió, amelyet a Közös Esély Egyesület indított útjára.

Choli Daróczi József az Emmi saját halottja

A május 12-én elhunyt író, költő, műfordító, pedagógus, népművelőre szűk családi körben emlékeznek nyilvános megemlékezés csak a gyászszertartást megelőző napon lesz.
35 cikk 1/4 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.