2023. február 3., péntek, Balázs napja

Címke: Churchill

6 cikk 1/1 oldal

Elhunyt a volt NATO-főtitkár

Elhunyt Lord Carrington volt brit védelmi és külügyminiszter, a NATO egykori főtitkára. Életének 100. évében, kedden érte a halál.

Bőrhatás

Számos történelmi személyiség viselt magán valamilyen jelet, még az 1991-ben, az Alpokban megtalált, 5300 éves jégember is.

A párizsi béke máig ható kártétele

Senki sem emlékezett meg a párizsi békeszerződés hetvenedik évfordulójáról, holott legalább olyan súlyos kihatással volt hazánkra, mint a trianoni diktátum

Churchill hagyatékának megvásárlására gyűjtenek Nagy-Britanniában

A Winston Churchill egykori kenti rezidenciáján őrzött hagyatéki gyűjtemény megvásárlását tervezi a National Trust (NT) brit örökségvédelmi civil szervezet, amely erre a célra 2017 januárjáig 9,5 millió dollárt (2,6 milliárd forintot) akar összegyűjteni.

Jóval a kikiáltási ár felett keltek el Margaret Thatcher emléktárgyai

Jóval a kikiáltási ár felett keltek el Margaret Thatcher emléktárgyai, köztük az esküvői ruhája a Christie's keddi londoni árverésén, amelyen a néhai brit kormányfő piros miniszterelnöki irattartója például a becsült 3-5 ezer font helyett végül 242 500 fontért (105,7 millió forintért) talált vevőre.
6 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.