2024. július 24., szerda, Kinga, Kincső napja

Címke: Chile

68 cikk 1/7 oldal

Bolívia búcsút mondhat egykori partjainak

A több évig tartó háborúban a gyenge haderejű Bolívia elvesztette a tengerparti területeit, és a chilei hadsereg egészen a Bolíviával szövetséges Peru fővárosáig hatolt.

Chilében engedélyezték a transznemű állampolgárok adatainak megváltoztatását

A chilei törvényhozás szerdán megszavazta, hogy a 14 éven felüli, magukat transzneműként azonosító állampolgárok megváltoztathassák nevüket és nemüket a hivatalos okmányokban. A törvényt a hatályba lépéshez Sebastian Pinera jobbközép elnöknek 30 napon belül alá kell írnia.

Megfoszthatják állampolgárságától Santiago de Chile érsekét

A chilei parlament arra készül, hogy a római katolikus egyház molesztálási botrányában játszott szerepe miatt megfosztja chilei állampolgárságától Ricardo Ezzati olasz bíborost, Santiago de Chile érsekét – közölte pénteken egy ellenzéki szenátor.

Egykori áldozat lehet az új ENSZ-biztos

Chile volt elnöke kerülhet az ENSZ emberi jogi bizottságának az élére. A Pinochet-éra kínzásait megélt Michelle Bachelet az áldozatok aktív védelmét hozhatja el a szervezet élén.

Chile betiltotta a műanyag bevásárlószatyrokat

A dél-amerikai országok közül elsőként Chile betiltotta a műanyag bevásárlószatyrokat, amelyek súlyosan szennyezik a környezetet, főleg a tengereket sokfelé a világon.
68 cikk 1/7 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.