2024. június 18., kedd, Arnold, Levente napja

Címke: Che Guevara

7 cikk 1/1 oldal

Ötven éve végezték ki Che Guevarát

Che Guevarára emlékezik ma a szocialista világ a gerillavezér kivégzésének ötvenedik évfordulóján. Bolívia, Kuba és Venezuela tiszteletadását azonban nem mindenhol nézik jó szemmel.

A világ Fidel Castro után

A kommunista diktátor több tízezer kubai állampolgár meggyilkolásért felelős, emellett százezrek életének tönkretételéért.

Amerikai Orbán-cikk, dermesztő vélemények az olvasóktól

A Magyar Idők közölte Patric J. Buchanannak a The Unz Reviewn megjelent cikkét az európai migránsválságról. A neves konzervatív politikus gondolatainál talán csak a cikket kommentálók véleménye volt megdöbbentőbb.

Che Guevara arcai

A bolíviai Vallegrande repülőterénél 1997 júliusában munkálatok kezdődtek néhány 1967 októberében titokban ott elhantolt gerilla maradványainak előkerítése és azonosítása végett. Egyikük nem más volt, mint Ernesto Che Guevara.

Égető nemzeti problémák

Göncz az életen túl is hangsúlyozta civilségét, kívülállását, de nem számolt azzal, hogy naiv végakaratát volt párttársai esetleg aktuálpolitikai célokra próbálják kihasználni.
7 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.