2024. június 18., kedd, Arnold, Levente napja

Címke: Charles de Gaulle

16 cikk 1/2 oldal

De Gaulle ráismerne a hazájára?

Emmanuel Macron 2017-es választási győzelme után ugyan az országa felvirágoztatását ígérte, de ennek első lépése egy 4,5 milliárd eurós megszorítócsomag volt.

Tomboló macroniáda francia földön

A felmérések azt jósolják, hogy az új elnök álcentrista és párttá alakult mozgalma, La République en marche abszolút többséget szerez az 577 választókörzetben.

Megrongálták De Gaulle sírját

Meggyalázták Charles de Gaulle, az ötödik francia köztársaság megalapítójának sírját a kelet-franciaországi Colombey-Les-Deux-Eglises-ben.

Patyi András: De Gaulle céljai összekapcsolhatók a magyar államreformmal

Franciaország utóbbi évszázadának legnagyobb államférfija, Charles de Gaulle élete, döntései, megoldásai és célkitűzései sok szempontból a Nemzeti Közszolgálati Egyetemmel (NKE), az intézmény létrehozása mögött meghúzódó magyar államreform-folyamattal kapcsolhatók össze – mondta Patyi András rektor a gaullizmusról rendezett csütörtöki konferencián, a Ludovikán.

Először járt amerikai védelmi miniszter a Charles de Gaulle francia anyahajón

Első ízben látogatott el amerikai védelmi miniszter a Charles de Gaulle francia repülőhordozóra: Ashton Carter szombaton helikopterrel ment a hajóra, amely nemrégiben érkezett meg az Arab-(Perzsa)-öbölbe, hogy részt vegyen az Iszlám Állam nevű terrorszervezet elleni nemzetközi koalíció hadműveleteiben.
16 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.