2024. június 15., szombat, Jolán, Vid napja

Címke: CETA

38 cikk 1/4 oldal

Kérdőjelek a CETA körül

Az Európai Unió és Kanada között létrejött kereskedelmi és beruházási megállapodás, vagyis a CETA „átmeneti alkalmazásának” első napja szep­tember 21. volt.

Féltik a fetasajtot a görögök

Az Európai Unió és Kanada között hamarosan életbe lépő szabadkereskedelmi megállapodás (CETA) továbbra is aggodalommal tölti el a görög fetasajtkészítőket.

Szeptemberben ideiglenesen hatályba lépnek a CETA rendelkezései

Szeptember 21-én ideiglenesen hatályba lépnek az Európai Unió és Kanada közötti szabadkereskedelmi megállapodás (CETA) rendelkezései – jelentette be közös közleményben a két fél, miután Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke és Justin Trudeau kanadai miniszterelnök Hamburgban a G20-csoport csúcstalálkozójának alkalmából szombaton megbeszélést tartott.

Multicégekkel a demokrácia ellen

Az új, eddig soha nem látott beruházási bíróságok jogilag, s ezen keresztül politikailag is egy szintre emelik a multicégeket és a nemzetállamokat.

Merkel: a CETA mintául szolgálhat a további megállapodásokhoz

Az Európai Unió és Kanada közötti szabadkereskedelmi megállapodás (CETA) új minőséget képvisel a szabadkereskedelmi egyezmények sorában és mintául szolgálhat a további szerződésekhez – emelte ki Angela Merkel német kancellár pénteken Berlinben Justin Trudeau kanadai miniszterelnökkel folytatott megbeszélése után.

Hollandia a CETA-t is megakadályozhatja

Nincs még két hete, hogy Brüsszelben aláírták a szabadkereskedelmi megállapodást (CETA), Hollandiában máris népszavazást tartanának annak ratifikációjáról.

Megállapodásra jutott az EU és Kanada

Másodszori nekifutásra vasárnap Brüsszelben aláírták az Európai Unió és Kanada közötti szabadkereskedelmi egyezményt (CETA).
38 cikk 1/4 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.