2020. június 3., szerda, Klotild napja

Címke: cégvezetők

9 cikk 1/1 oldal

A cégvezetők és a pilóták keresik a legtöbbet

Továbbra is a cégvezetés a legjobban fizető foglalkozás Magyarországon, ugyanis a vezérigazgatók bruttó átlagbére 1 millió 447 ezer forint; a cégvezetést és a menedzsmentet nem nézve pedig a pilóták keresik a legtöbbet, bruttó 956 ezer forintot – olvasható a pénteki Világgazdaságban.

Derűsen látják a jövőt a hazai cégvezetők

A hazai cégvezetők bíznak abban, hogy a magyar gazdaság és saját vállalatuk is növekedni tud, azonban továbbra is tartanak a munkaerőhiánytól és egyszerűbb adórendszert szeretnének.

Sokakat tiltottak el az építőipartól

A cégbíróság jogerősen megállapított hitelezői követelések és be nem fizetett pénzbírságok esetén tilt el valakit a cégügyektől.

Túlélik a minimálbér-emelést a cégek

A Policy Agenda jelenlegi kutatásában külön vizsgálták, hogy milyen várakozásai vannak a cégvezetőknek a minimálbér-emeléssel összefüggésben.

Sokkal szebbnek látják a jövőt a cégvezetők

Átlagon felülire nőtt júliusban a vállalatok gazdasági kilátásait mérő beszerzésimenedzser-index. A legújabb adat regionális összevetésben is kimagaslik, a többi országban látszólag jobban megérezték a cégek a nemzetközi bizonytalanságokat.

Optimistább jövőkép

Egyre több hazai cégvezető tervez létszámbővítést, azonban egyelőre nem tudják, honnan lesz ehhez megfelelő szakemberük – többek között erre derített fényt a PwC csütörtökön közzétett felmérése.

Optimisták a hazai vezetők

Növekedési várakozásaikat tekintve jóval optimistábbak a hazai cégvezetők nemzetközi társaiknál, létszámbővítés terén pedig közel hasonlók a közeljövőre vonatkozó tervek.
9 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.