2024. július 24., szerda, Kinga, Kincső napja

Címke: cégalapítás

10 cikk 1/1 oldal

Jövedelmeit igazolná új cégével Vona

Nem tudni, honnan volt pénze Vona Gábornak egy hárommillió forint törzstőkével bejegyzett cég létrehozására. Júniusban közzétett vagyonnyilatkozatában ötszázezer forint megtakarítás szerepelt.

Tízezrével tűnnek el a vállalkozások

Az év elején 539 ezer cég szerepelt a nyilvántartásban, a törlési láz egyik kedvező hozadéka, hogy kezdenek kikopni a kényszervállalkozások.

Tavaly nőtt az újonnan alapított cégek száma

Tavaly Magyarországon az előző évhez képest 5 százalékkal, 1300-zal több, összesen 26 313 új cég alakult, számuk azonban még elmarad a 2014-estől, amikor közel 30 ezer új céget alapítottak – közölte Bisnode Magyarország Kft. csütörtökön az MTI-vel.

Így szeretnék megkönnyíteni a cégalapítást

A cégalapítást, cégépítést segítő honlapot indított a Bridge Budapest elnevezésű non-profit szervezet, amely a honlapján több mint hatvan videóban igyekszik válaszolni az úgynevezett startup kultúrával kapcsolatos kérdésekre. Erről a cég ügyvezetője beszélt az M1 aktuális csatorna szombat reggeli műsorában.

Ismét cégalapítási láz jöhet az építőiparban

Talán még sosem alakult az összes cég és az építőipari vállalkozások megszűnési rátája ennyire eltérően: bár október után a múlt hónapban is nőtt a törölt cégek száma, az építőiparban novemberben csak 557 céget szüntettek meg, míg két hónappal ezelőtt még 643-at.

Átalakulóban a hazai cégszerkezet

A folyamat – a szakmai vélekedés szerint – nem áll meg, olyannyira nem, hogy a céglétszám apadása még nagyobb is lehet.
10 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.