2024. április 16., kedd, Csongor napja

Címke: Carles Puigdemont

86 cikk 1/9 oldal

Más politikus is jár Gruevszki cipőjében

Előfordult már számtalanszor, hogy egy, a közfigyelem középpontjában álló politikus bizonyos okoknál fogva hazája elhagyására kényszerül, s menedékjogot kér valamelyik szomszédjánál vagy távolabb.

Puigdemont a katalán népszavazás kérdésében egyezkedne a spanyol kormánnyal

A Carles Puigdemont leváltott katalán elnök által létrehozott új politikai szervezet célja, hogy a spanyol központi kormánnyal tárgyalásos megállapodás jöjjön létre a katalán függetlenségi népszavazás kérdésében – mondta a Budapesti Gazdasági Egyetem tudományos főmunkatársa az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában.

Puigdemont a jövő héten visszatér Belgiumba

Carles Puigdemont volt katalán elnök a jövő hét folyamán visszatér Belgiumba, miután a spanyol legfelsőbb bíróság csütörtökön visszavonta az ellene kiadott európai elfogatóparancsot – közölte Paul Bekaert, a volt katalán elnök egyik ügyvédje a La Libre Belgique című belga napilap pénteki beszámolója szerint.

Véget ért a katalán kiadatási dráma

A Katalónia elszakadásáról szóló népszavazás megtartásával vádolt politikusok most átléphetik a határokat, persze csak Spanyolországon kívül.
86 cikk 1/9 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.