2020. április 10., péntek, Zsolt napja

Címke: capital economics

35 cikk 1/4 oldal

Kamatdöntés – Londoni elemzők: márciusra figyel a piac

Londoni pénzügyi elemzők egybehangzó előrejelzései szerint a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa a keddi kamatdöntő ülésen adhat további jelzéseket a pénzügypolitika közelgő normalizálására, de a piac valójában márciustól vár konkrét lépéseket.

Nem módosította alapkamatát a Bank of England

A piaci és elemzői várakozásoknak megfelelően nem hajtott végre újabb kamatemelést szeptemberi kamatdöntő ülésén a Bank of England monetáris tanácsa.

Megütötték az eurót, zuhan a madridi tőzsde

Júliusi szintre süllyedt az euró a dollárral szemben és két százalék mínuszba került a madridi értéktőzsde irányadó mutatója azután, hogy a katalán parlament függetlenségi pártjai pénteken megszavazták a független „Katalán Köztársaság” létrehozását célzó javaslatot. Londoni elemzők csökkentették a spanyol GDP előrejelzésüket.

Tartja az alacsony kamatot az MNB

Tovább lazít, és nem fél semmitől a jegybank, amennyiben az inflációs cél eléréséről van szó – jelentette be kedden Nagy Márton, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke.
35 cikk 1/4 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.