2024. június 15., szombat, Jolán, Vid napja

Címke: Capa Központ

9 cikk 1/1 oldal

A szónál őszintébb és igazabb a kép

Péntektől látható a 36. Magyar Sajtófotó-pályázat nyertes képeit bemutató tárlat a Capa Központban. A MÚOSZ által szervezett megméretésre 247 fotós jelentkezett, több mint hatezer képpel.

Kibővül a Capa Központ

Hoppál Péter a keddi sajtótájékoztatón jelentette be, hogy újabb négy évre szóló megbízást kap Kőrösi Orsolya, a központ ügyvezető igazgatója.

A világ egyetlen állandó Capa kiállítása nyílik a Capa Központban

A világ egyetlen, Robert Capa fotóit bemutató állandó kiállítása nyílik meg a fővárosi Capa Központban az intézmény kibővítését és felújítását követően, 2018 októberében – jelentette be Hoppál Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) kultúráért felelős államtitkára kedden Budapesten.

Mások élményei fotókon

A Nagymező utcában látogatható két kiállítás, az Elliott Erwitt: Retrospektív és az Elliott Erwitt Magyarországon című szeptember 10-ig várja az érdeklődőket.

Kiállítás Elliott Erwitt fotóiból a Capa Központban és a Mai Manó Házban

Két kiállításon is láthatók péntektől Budapesten Elliott Erwitt képei: a Magyar Fotográfusok Háza – Mai Manó Ház a világhírű amerikai fotográfus 1964-es magyarországi képeiből rendezett tárlatot, a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ pedig Erwitt pályafutásának legemlékezetesebb munkáit állítja ki.

Képbe mondott történetek

A Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ jó ideje ad otthont fontos és rendhagyó eseményeknek. A 35. Magyar Sajtófotó-kiállításon több mint háromszázhatvan kép látható.

Objektívek által hatásosan láttatni

A sajtófotó mint műfaj, a pillanat dokumentálásáról szól. Egy kiállítás műtárgyai viszont az örökkévalóságot célozzák.
9 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.