2020. október 26., hétfő, Dömötör napja

Címke: Cannes

39 cikk 1/4 oldal

Az Oscarnál is többet ér

Több mint háromezer filmfesztivált tartanak világszerte, de ahogy mondani szokás: vannak fesztiválok, és van ­Cannes. Mi a La Croisette titka?

Bolond Pierrot vörös szőnyege

Az Arany Kameráért folyó versenyben van egy hölgy, akiért szoríthatunk: az első nagyjátékfilmes Szilágyi Zsófia Egy nap című alkotását nagyon szerették a külföldi kritikusok.

A japán Kore-eda Hirokazu filmje kapta az Arany Pálmát

A japán Kore-eda Hirokazu Shoplifters című alkotása érdemelte ki szombat este a Cate Blanchett Oscar-díjas ausztrál színésznő vezette zsűritől az Arany Pálmát a 71. cannes-i filmfesztiválon.

Nagy érdeklődés mellett mutatták be Szilágyi Zsófia filmjét Cannes-ban

Nagy érdeklődés mellett mutatták be szerdán Szilágyi Zsófia első játékfilmjét a 71. cannes-i filmfesztiválon. Az Egy nap című alkotás a Kritikusok Hete elnevezésű párhuzamos szekcióban versenyez, ahova az 1100 benevezett mű közül mindössze hét ígéretes tehetség játékfilmje kapott meghívást.

Tilos lesz szelfizni a cannes-i vörös szőnyegen

Tilos lesz idén szelfizni a cannes-i fesztivál vörös szőnyegén - jelentette be szerdán Thierry Frémaux, a seregszemle művészeti vezetője, akinek régi vágya teljesül a korlátozással.
39 cikk 1/4 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.