2023. november 30., csütörtök, András, Andor napja

Címke: campus

17 cikk 1/2 oldal

A magyar kormány nem akarja bezárni a CEU-t

A tavasszal elfogadott felsőoktatási törvény két legfontosabb feltétele, hogy kössenek államközi egyezményt és az anyaországban is legyen campusa az egyetemnek.

Fehérváron fejleszt a Corvinus

A kormány nem zár be egyetemet, hanem képzőhelyek létesítését támogatja – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának oktatásért felelős államtitkára a Budapesti Corvinus Egyetem székesfehérvári campusának fejlesztéséről szóló projekt nyitórendezvényén. Palkovics László azt mondta: a kormány szeretné elvinni az egyetemek képzését oda, ahol arra szükség van.

Zalaegerszegi cég építheti a Pallas Athéné Egyetem új campusát 

A zalaegerszegi ZÁÉV Építőipari Zrt. adta a legjobb ajánlatot a Pallas Athéné Egyetem Kecskeméten felépülő új campusának oktatási épületére kiírt első közbeszerzési eljáráson – tájékoztatta az építkezést koordináló Kecskeméti Duális Oktatási Zrt. pénteken az MTI-t.

Párizsban nyitna kampuszt az Oxfordi Egyetem

A Brexit hatására az Oxfordi Egyetem hétszáz éves hagyományával szakítva először tervezi egy külföldi kampusz megnyitását, mégpedig Franciaországban – adta hírül a The Daily Telegraph brit napilap.

Nyolcezerrel több férőhely lesz

Jövőre indul a kormány felsőoktatási kollégiumfejlesztési stratégiája, amelynek részeként 123 kollégium újul meg, illetve létesül – jelentette be az emberi erőforrások minisztere.

Kettős lövöldözés kavarta fel Kaliforniát

Sokadszor vetik fel a lőfegyvertartás ügyét az Egyesült Államokban a két halálos áldozatot követelő kaliforniai lövöldözések, amelyek során egyetemi tanárt és rendőröket is célba vettek.
17 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.