2019. június 17., hétfő, Laura, Alida napja

Címke: burundi

15 cikk 1/2 oldal

Burundi nyugati adókat függeszt fel hat hónapra

Az ottani médiatanács már figyelmeztette a BBC-t és az Amerika Hangját, hogy ne sértsék meg a „kiegyensúlyozott tájékoztatás” és a forrásaik „alapos ellenőrzésének” elveit.

Többen meghaltak egy gránáttámadásban Burundiban

Legalább nyolc ember életét vesztette az elmúlt hónapok egyik legvéresebb, kézigránáttal elkövetett támadásában Burundiban – közölte hétfőn Pierre Nkurikiye rendőrségi szóvivő.

Merényletet kíséreltek meg a burundi elnök szóvivője ellen

Merényletet kíséreltek meg a burundi elnök szóvivője és tanácsadója, Willy Nyamitwe ellen keddre virradóra Bujumburában; az afrikai ország egyik legbefolyásosabb emberének hajszálon múlott az élete – derült ki hivatalos forrásokból.

Burundi kivonul a Nemzetközi Büntetőbíróságból

Burundi törvényhozása nagy többséggel támogatott szerdán egy olyan előterjesztést, amelynek értelmében a közép-afrikai ország kivonul Nemzetközi Büntetőbíróságból (ICC).

Burundiban kamaszokat vettek őrizetbe az elnök képének elcsúfításáért

Őrizetbe vett a burundi rendőrség öt diákot, mert elcsúfították Pierre Nkurunziza államfő képét egy tankönyvükben. A diákok társai emiatti tiltakozásul utcai tüntetést rendeztek pénteken, mire rendőrök rájuk lőttek, és megsebesítettek egyet közülük, valamint egy taxisofőrt is – közölték diákok és helyi lakosok.

Ruanda átadná távolabbi országoknak a burundi menekülteket

Ruanda szervezett és biztonságos körülmények között távolabbi országoknak adná át a területén élő mintegy 75 ezer burundi menekültet, miután azzal vádolja Bujumbura, az ENSZ és az Egyesült Államok is, hogy beleavatkozik a burundi belpolitikába, harcosoknak képez ki menekülteket, és velük akarja megdöntetni Pierre Nkurunziza burundi elnök hatalmát.
15 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.