2024. június 17., hétfő, Laura, Alida napja

Címke: burkini

24 cikk 1/3 oldal

Bikini és burkini

Számos nyugat-európai iskolában, ahol kötelező az úszásoktatás, komoly konfliktust okozott, hogy iszlám vallású diáklányok burkinit vettek fel, amit az iskolák vezetősége nem fogadott el.

A muszlim lányoknak is kötelező az úszásóra

A szinte egész Svájc területén kötelező úszásoktatás komoly súrlódásokat okozott az elmúlt években a muszlim bevándorlók és a többségi társadalom között.

Burkinis nőket küldtek el a fürdőből

Október 9-én egy 30 és egy idősebb, 70 év körüli nő fürdött a Széchenyi fürdő egyik medencéjében. Már több mint egy órája ott tartózkodtak, amikor két alkalmazott felszólította őket, hogy hagyják el a helyet, ugyanis megsértették a házirendet – írta a 444.hu egy olvasói beszámolóra hivatkozva.

Börtönt kaptak a burkinitiltást megelőző tömegverekedést kirobbantói

Hat hónaptól két évig terjedő szabadságvesztésre ítélt pénteken az észak-korzikai Bastia büntetőbírósága öt férfit, akik augusztusban tömegverekedést robbantottak ki Sisco településen. Az ügy országos visszhangot kapott, miután egy marokkói család és a helyiek dulakodását követően a helyi polgármester betiltotta a burkini, az egész testet elfedő fürdőruha viselését.

Színház a parton

A nizzai tengerparton négy egyenruhás jelenik meg, odasétálnak egy középkorú muszlim nőhöz, aki hamarosan kénytelen levenni az egész testét eltakaró tunikáját.
24 cikk 1/3 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.