2024. május 19., vasárnap, Ivó, Milán napja

Címke: burka

35 cikk 1/4 oldal

Postaládához hasonlította a burkás nőket a brit politikus, de ellenzi a dán törvényt

Bírálatok össztüzébe került Boris Johnson volt brit külügyminiszter a dániai burkatörvénnyel kapcsolatos minapi kijelentései miatt. Párttársai közül van, aki a kizárását sürgeti a Konzervatív Pártból, és már Theresa May kormányfő is bocsánatkérésre szólította fel. A politikus azonban a környezetéből származó információk szerint kitart a véleménye mellett.

Életbe lépett Dániában a „burkatörvény”

A rendőrség elmondta, hogy a tiltakozáson az arcukat teljesen eltakaró demonstrálókat nem büntetik, mert tettük szabad véleménynyilvánításnak minősül.

Burka nélkül a szebb jövőért

A Rijádban rendezett technológiai konferencián színpadra perdült Sophiáról kiderült: ő az első robot a világon, „aki” állampolgárságot kapott – mégpedig Szaúd-Arábiában.

Dániában is betilthatják a burkát

Dánia is csatlakozni kíván azokhoz az európai országokhoz, amelyek tiltják az egész arcot eltakaró öltözék, így a muszlim nők által viselt nikáb és burka viselését.

Németországban a CSU sürgeti a burka betiltását

Osztrák mintára teljes körű tilalmat sürget az arcot elfedő muzulmán női öltözékek, köztük a burka nyilvános viselésére Németországban az Angela Merkel kancellár vezette jobbközép CDU bajor testvérpártja, a CSU.

Burkaellenes előadás az ausztrál szenátusban

Az egyre népszerűbb politikus tegnap burkában ült be a parlament szenátusának ülésére azzal a céllal, hogy nemzetbiztonsági okokra hivatkozva a burka betiltása mellett érveljen.
35 cikk 1/4 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.