2023. március 29., szerda, Auguszta napja

Címke: büntetésvégrehajtás

12 cikk 1/2 oldal

Sokan vállalnának munkát a BVOP-nál

Sikeres a büntetés-végrehajtás e hónap végéig tartó toborzókampánya, már több mint hatezren jelentkeztek munkára a rendvédelmi szervhez – ismerteti hétfői számában a Világgazdaság.

Csökkent a börtönök zsúfoltsága

A falakon belüli körletrészek kialakításával jelentősen csökkent a telítettség a hazai börtönökben, ezzel együtt még mindig 123 százalékos az intézmények kihasználtsága.

A bv-cégek szabály szerint működnek

Nemcsak Magyarország északi régióiban, hanem országszerte megtalálhatóak azok a társaságok, amelyek elítélteknek adnak munkát.

Ultimátumot adott az EJEB Romániának a börtönök túlzsúfoltságának enyhítésére

Ultimátumot adott az Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB) Romániának kedden: úgy rendelkezett, hogy Bukarest fél éven belül dolgozzon ki ütemtervet a börtönök túlzsúfoltságának enyhítésére, a büntetésvégrehajtó intézményekben uralkodó körülmények ugyanis sértik az Emberi Jogok Európai Egyezménynek az kínzás és megalázó büntetés tilalmáról szóló cikkelyét – tudatta kedden a román média.

Országos jóvátételi programot indít a büntetés-végrehajtás

Jóvátételi rendezvénysorozatot indít a büntetés-végrehajtás a 29 hazai börtön félezer fogvatartottjának, ennek keretében az adventi időszakban a rabok önkéntes jóvátételi programokkal és adományokkal segítik a rászorulókat – közölte a szervezet szóvivője hétfőn az MTI-vel.

Tóth Tamás a büntetés-végrehajtás új parancsnoka

Pintér Sándor pénteken, a Belügyminisztériumban tartott beiktatási ünnepségen kiemelkedőnek nevezte Csóti András altábornagy életútját, mint mondta, megújította a szervezetet.
12 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.