2023. május 29., hétfő, Magdolna napja

Címke: bűnök

12 cikk 1/2 oldal

A velünk élő bolsevizmus

A Politikatörténeti Intézet gondozásában megjelent, a Kérdések és válaszok 1918–19-ről című kötet szellemisége akarva, nem akarva tagadja a Tanácsköztársaság totalitárius voltát.

Megtagadott igazságszolgáltatás, el nem feledett bűnök

Az igazságtételi törvény elvéreztetése által feszülhetett tovább Magyarországon a nemzetiszocializmus és a kommunizmus rémtettei között fennálló kettős mérce a rendszerváltást követő évtizedekben.

Emmanuel Macron: vitathatatlanok az európai gyarmatosítás bűnei

Az európai gyarmatosítás bűnei vitathatatlanok – jelentette ki kedden Emmanuel Macron francia elnök az Burkina Fasóban. A francia-afrikai kapcsolatok megújítást célzó látogatást francia katonák elleni támadás előzte meg, sőt az elnök munkatársait szállító egyik gépkocsit is megdobálták kővel.

Rabszolgává tett százezrek

A kommunizmus áldozatainak emléknapján Bognár Zalán történész arra hívta fel a figyelmet: a szovjetek a felszabadult zsidóságot sem kímélték.

Sztálin és a kommunizmus bűnei

Az úgynevezett baloldali pártok, érdekcsoportok a mai napig ragaszkodnak ahhoz az axiómához, hogy a kommunizmus alapvetően egy jó gondolat.

A Mester lejön az anyagról

Schilling Árpád rendező, a Krétakör alapítója mintha egy másik országban élne.
12 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.