2022. december 1., csütörtök, Elza napja

Címke: Bundeswehr

20 cikk 1/2 oldal

Berlin kivonja katonáit az incirliki támaszpontról

Kivonják az Iszlám Állam (IÁ) nevű terrorszervezet elleni nemzetközi koalícióban tevékenykedő német alakulatot a törökországi Incirlik légi támaszpontról – döntött a német kormány szerdán.

Nácigyanús lett a mogyoró

A műbalhé jól bizonyítja, hogy az 1991 óta eltelt huszonöt év alatt milyen reménytelenül mélyre süllyedt a német liberális demokrácia.

Hiányosságokat tártak fel a német menekültügyi hivatalnál

Eljárási hiányosságokat tártak fel a német szövetségi bevándorlási és menekültügyi hivatalnál (BAMF) a magát szíriai menekültnek álcázó német katonatiszt ügyében indult felülvizsgálaton – jelentette szerdán a Bild című német lap.

Állami vezetők életére akart törni a Bundeswehr elfogott katonája

Mások mellett Joachim Gauck volt német államfő és Heiko Maas igazságügyi miniszter is szerepel a német hadsereg (Bundeswehr) terrorgyanú miatt elfogott katonájának „halállistáján” – értesült a Der Tagesspiegel című német lap kedden biztonsági forrásokból.

Erősödő német befolyás

Az utóbbi időben egyre többen fogalmazták meg azt, hogy Németországnak a gazdaság mellett más területeken is fel kellene vállalnia a vezető szerepet.
20 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.