2024. június 15., szombat, Jolán, Vid napja

Címke: Bukarest

111 cikk 1/12 oldal

Centenáriumi porhintés Strasbourgban

Hát ezt is megértük. Bukarestben a legvérmesebb reményekben sem szerepelt eddig, hogy a nagyromán álom megvalósulását egész Európa velük ünnepli majd.

Magyar siker a bukaresti animációs filmfesztiválon

Milorad Krstic: Ruben Bandt, a gyűjtő című filmje nyerte a legjobb egészestés alkotás díját a bukaresti Anim'est nemzetközi filmfesztiválon – tájékoztatta a Magyar Nemzeti Filmalap vasárnap az MTI-t.

Milliók vándorúton

Közismert, hogy az ENSZ alapvető emberi joggá akarja tenni a migrá­ciót, s ezek a jogok lassan az univerzumhoz válnak hasonlóvá, amely az ősrobbanás óta folyamatosan tágul.

Célegyenesben a megakatedrális

Még idén, Nagy-Románia létrejöttének centenáriumi évében – a tervek szerint a december elsejei nemzeti ünnep előtt – befejezik a „nemzet megváltásának katedrálisát”.

Ösztönzött gyermekvállalás

Gyermekenként két évvel korábbi nyugdíjazást kérelmezhetnek a romániai nők, ha az ezt célzó törvénytervezetet megszavazza a parlament alsóháza.

Gabriela Firea: Sorosék mozgósítottak Bukarestben

A „sorosista propagandagépezettel” és annak „lefizetett médiaorgánumaival” magyarázta Bukarest főpolgármestere a Simona Halep teniszcsillag hazaérkezésekor történt botrányt.

A sztálinista veszély ellen demonstráltak

A többé-kevésbé függetlennek tekinthető fórumok 150 ezerre becsülik a tüntetők számát, csak a csendőrség nem volt hajlandó belemenni a számháborúba.
111 cikk 1/12 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.