2023. november 30., csütörtök, András, Andor napja

Címke: Budavári Palota

10 cikk 1/1 oldal

A komolyzene világsztárjai lépnek fel a Budavári Palotában

Miklósa Erika operaénekesnő, Balázs János zongoraművész és Lajkó Félix hegedűművész lesznek a sztárfellépői a ZEnergia elnevezésű komolyzenei koncertnek, amelynek idén a Budavári Palota Oroszlános Udvara ad otthont. Az MVM Zrt. tájékoztatásából kiderül, hogy az általuk szervezett esemény július 21-én kerül megrendezésre.

Nem teher, lehetőség

A budai Vár és palota megújítását célzó terv keretében a Stöckl-lépcső már elkészült, a lovarda és a főőrség épülete már szerkezetkész - nyilatkozta Latorcai Csaba.

Szent Imre újjászületése

A kép tipikus protokollfotó: L. Simon László államtitkár bemutatja Roskovics Ignác Szent Imrét ábrázoló restaurált festményét Orbán Viktor miniszterelnöknek.

Nem marad kiállítások nélkül a Vár

A majd’ egy emberöltőn át tartó rekonstrukció után is nyitott marad a látogatók előtt a palota, és a kultúrát szolgálja.

Habsburg Ottó hagyatéka

Ezentúl a Habsburg Ottó Intézet óvhatja, rendszerezheti és gondozhatja az uralkodócsalád utolsó trónörökösének hagyatékát a Budavári Palotában.

Megkezdődött a Budavári Palota újjáépítése

Letették a budai Várban újjáépülő Lovarda alapkövét pénteken, amely része annak a beruházásnak, amellyel az elmúlt fél évszázad legnagyobb fővárosi műemléki felújítása valósulhat meg.

Megújul a Budavári Palota

Még ebben a kormányzati ciklusban újjáépül a budavári lovarda, a főőrségi épület és a Stöckl-lépcső, és 2018-ig rekonstruálják a palota Szent István-termét is.
10 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.