2023. december 1., péntek, Elza napja

Címke: Budapesti Békéltető Testület

24 cikk 1/3 oldal

Kihez fordulhatok? (x)

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával folytatja tájékoztató, ismeretterjesztő tevékenységét a Budapesti Békéltető Testület. Továbbra is arra hívja fel a figyelmet, hogy ha Európai Uniós tagországban működő szolgáltatóval van vitája, akkor kihez és miként lehet fordulni. Sok kérdés érkezik hozzájuk hasonló tartalommal: interneten vásároltam, ráadásul Németországból rendeltem és rossz árut kaptam? Már írtam nekik, hogy nem működik, de semmi válasz nem jött…. Mit lehet ilyenkor tenni?

Népszerű itthon a békéltetés

Sokan a békéltetőkhöz fordulnak pénzügyi tárgyú ügyekben, építőipari problémák kapcsán, illetve utazással összefüggő esetek rendezése miatt.  

Speciális szabályok az e-boltokban

A tizennégy napos lemondási lehetőség csak az Európai Unióból történő internetes vásárlásokra vonatkozik – hívta fel a figyelmet a Budapesti Békéltető Testület (BBT) annak kapcsán, hogy egyre többen online szerzik be a karácsonyi ajándékokat, ahol azonban speciális szabályok érvényesek arra az esetre, ha probléma adódik az áruval.

Egyre több panasz érkezik az interneten vásárolt műszaki cikkekre

Év eleje óta egyre több panasz érkezik a Budapesti Békéltető Testülethez az interneten vásárolt műszaki cikkekre (okostelefon, iPad, televízió) amelyek tartós fogyasztási cikknek minősülnek, ha a vételáruk meghaladja a 10 ezer forintot, mégis nem sokkal az átvétel után elromlanak, és a kötelező egyéves jótállás ellenére a cégek elutasítják a fogyasztókat, amikor ingyenes javítást vagy cserét szeretnének – közölte a Budapesti Békéltető Testület csütörtökön az MTI-vel.

Sok a buktató a felújításnál

A gyakorlat azt mutatja, hogy nem igazán körültekintőek a megrendelők lakásfelújítás vagy a szükséges karbantartási munkák során.

Nincs reklamáció, ha nem tetszik az iskolatáska

Ahol vásárlás van, ott könnyen lehet fogyasztóvédelmi probléma is: alapos útmutatást tett közzé a Budapesti Békéltető Testület az iskolakezdés előtti beszerzések kapcsán.
24 cikk 1/3 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.