2023. február 1., szerda, Ignác napja

Címke: Budapest Bábszínház

7 cikk 1/1 oldal

A Bábszínházat is elérte a szexuális aberráció

Hogy miért került be ez a darab a bábszínházba, örök rejtély, hiszen az biztos, hogy több volt benne a műfallosz, mint a báb. De vajon ki volt a darab rendezője? Hát persze, hogy Alföldi!

Vigyázz, jön a farkas…

Az Állami Bábszínház első felnőtteknek szánt bemutatója 1951-ben a Sztárparádé című előadás volt, mely az intézmény egyik legnagyobb sikere lett.

Átadták a IV. Bábos Drámaíró Verseny díjait

Átadták a IV. Bábos Drámaíró Verseny díjait vasárnap délután Békéscsabán, amivel véget ért a négynapos megméretés – tájékoztatta a rendező Békéscsabai Napsugár Bábszínház közleményben az MTI-t.

Bábszínházi világnap – Rendhagyó programok Budapesten

Rendhagyó programokkal, köztük bábos kincskereséssel, középiskolai látogatással készülnek a keddi bábszínházi világnapra a műfaj képviselői, akik szokatlan produkciókkal különleges helyszíneken várják a közönséget Budapesten is.

Játék a csillagszemben

A szörnyek legyőzése, a verembe vettetés nem távoli korokba vesző misztériumok, hanem mindenki számára napi szinten átélt valóság.

Szörnyű, ha kísért a jóság

Bertolt Brechttel kapcsolatban jól a fejünkbe verték annak idején a brechti elidegenítést, ami az egyszeri diáknak fából vaskarika.
7 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.