2023. október 3., kedd, Helga napja

Címke: Budai Vigadó

9 cikk 1/1 oldal

Zenei magyar El Camino

Gálaesttel zárul holnap a Héttorony Fesztivál a Budai Vigadóban. A koncerten Bartók-népdalok lesznek hallhatók régi zongorás és új, cimbalomra átírt kísérettel.

Fa nő a Budai Vigadóban

A XIX. század végére a budai polgárság körében is megfogalmazódott az igény, hogy Budán is építsenek egy, a pesti Vigadóhoz hasonló palotát, ahol mulatságokat tarthatnak.

Kultúrharc nem nálunk, hanem Európában zajlik

Az európai kultúrharc valójában a saját kultúránkért folytatott harc – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Hagyományok Házának székhelye, a felújított Budai Vigadó átadásán.

Hoppál Péter elmondta, mikorra újul meg a Budai Vigadó

A Hagyományok Házának otthont adó Budai Vigadó épülete mintegy 7,1 milliárdból újulhat meg 2018 áprilisára – mondta el Hoppál Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára a csütörtöki sajtóbejáráson.

Egész napos vigadalommal zár a felújítás előtt álló Budai Vigadó

Egész napos, neves népzenei és világzenei előadókat, táncházat, gyerekprogramokat, fényfestést és más játékokat is felvonultató vigadalommal búcsúzik a közönségtől a másfél évig tartó belső felújítási munkálatok előtt álló Budai Vigadó november 12-én, szombaton.
9 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.