2023. február 2., csütörtök, Karolina, Aida napja

Címke: Buda

31 cikk 1/4 oldal

„Áldjon meg téged az Örökkévaló”

Az imaház berendezését Somlai Tibor tervezte. A középkori miliőbe kerülő, tömör tölgyből készült berendezés kialakításakor ötvözte a gótikát és a zsidó szimbólumvilágot.

Robbanótestet találtak a Dunában az Erzsébet hídnál

A tűzszerészi munkálatok miatt kedd hajnaltól, illetve reggeltől az I., az V. és a XI. kerületet érintően korlátozások lépnek életbe. Délelőtt 10 órától az Erzsébet hidat is lezárják.

Vacsora odaát

Végül az ember rádöbben, hogy a nagyszülők elmentükben rábízták még a tökéletes zsemlyegombóc titkát a Rosen­stein bácsira – gondolta Rezeda Kázmér.

Felszökött a panelek ára

Budán egy év alatt csaknem százezer forintot emelkedett a panellakások átlagos négyzetméterára, de Pesten is nagymértékű, ötvenezer forintos növekedés látszik.

Megújul az ország kulturális szíve

A II. világháború és a kommunista évtizedek rombolását, ízlésterrorját 2010 után évtizedekig tartó építkezés váltotta fel, amelynek látványos elemei már láthatók.

331 éve szabadult fel Buda vára a török uralom alól

1686. szeptember 2-án foglalta vissza a XI. Ince pápa által életre hívott és pénzelt Szent Liga a magyar királyok korábbi székhelyét a töröktől. Ekkor került hazánk egy keleti birodalom kezéről egy nyugati birodalom fennhatósága alá.
31 cikk 1/4 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.