2024. június 19., szerda, Gyárfás napja

Címke: brüsszeli csúcs

11 cikk 1/2 oldal

Megkegyelmeztek Maynek

A jövő hónapban kezdődő egyeztetéseken a 2019-es brit kilépést követő kétéves átmeneti időszak kerül terítékre.

Megindulhat a hetes cikk szerinti eljárás Lengyelország ellen

Franciaország és Németország támogatni fogja az Európai Bizottságot, ha úgy dönt, jövő héten megindíthatja az uniós alapszerződés hetes cikke szerinti eljárást Lengyelország ellen a vitatott igazságügyi reform miatt – közölte Angela Merkel német kancellár és Emmanuel Macron francia államfő közösen tartott brüsszeli sajtótájékoztatóján pénteken.

Orbán Viktor: Ismét nekilendülünk

A kétnapos uniós csúcstalálkozó péntek reggel folytatódik, de ezúttal már gazdasági és pénzügyi kérdések lesznek a napirenden.

Visegrádi erőpozíció

Kétség sem férhet hozzá, hogy az uniós intézmények között kakas­viadal kezdődött kvótaügyben, amely gyakorlatilag az egész brüsszeli gépezet alapproblémájára rávilágít.

Tajani: nem kell mindenáron ragaszkodni az egyhangúsághoz a dublini reform ügyében

Noha üdvözlendő, hogy az uniós tagállami kormányokat tömörítő tanács konszenzusra törekszik a dublini szabályozás reformtervezete ügyében, de nem helyes mindenáron ragaszkodni az egyhangúsághoz, amikor a jog lehetővé teszi a minősített többségi döntéshozatalt is – jelentette ki az Európai Parlament (EP) elnöke az uniós vezetők csütörtöki brüsszeli csúcstalálkozóján.

Szigorú uniós követelések

Alku születhet, hogy amennyiben Írország és Észak-Írország egyesül a brexit után, az északírek automatikusan uniós tagokká váljanak.
11 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.