2021. október 21., csütörtök, Orsolya napja

Címke: British Museum

9 cikk 1/1 oldal

Irakból elrabolt műkincseket szolgáltat vissza Nagy-Britannia

Irakból Szaddám Huszein diktátor bukása után elrabolt ötezer éves műtárgyak egy kisebb gyűjteményét szolgáltatja vissza Nagy-Britannia, miután a British Museum szakembereinek aprólékos munka után sikerült meghatározniuk a műkincsek származási helyét – jelentették be csütörtökön Londonban.

Húsvét-szigeti őslakosok visszakérnek egy szobrot a British Museumtól

A Húsvét-sziget őslakos közösségei visszakérnek a londoni British Museumtól egy egyedülálló moai szobrot, amelyet a britek 150 éve vittek el a Chile partjaitól 3500 kilométerre lévő szigetről, hogy Viktória királynőnek ajándékozzák.

Párizs megőrizné a világ műkincseit

Ideiglenes otthont építene Franciaország az olyan műkincseknek, amelyeket a pusztulás veszélye fenyeget a konfliktuszónákban.

Először hagyja el Afrikát a nyolcszáz éves arany orrszarvú

Először hagyja el Dél-Afrikát és az afrikai kontinenst a mapungubwei arany orrszarvúszobor, a gyarmatosítás előtti dél-afrikai civilizáció nyolcszáz éves jelképe, amely ősszel a British Museum egy nagyszabású tárlatán lesz látható Londonban.

A Kárpát-medence ősi művészeti kincseit bemutató album jelent meg

Mintegy 800 ezer esztendő művészetének régészeti gyűjteményekben fellelhető legjavát tárja az olvasó elé a Kárpát-medence ősi kincsei a kőkortól a honfoglalásig című művészeti album, amelyet csütörtök délután mutattak be a Magyar Nemzeti Múzeumban (MNM).

Viking kincseket találtak Angliában

Viking ékszerek és angolszász pénzérmék alkotta kincsleletre bukkant egy amatőr kincsvadász egy angliai tanyán.
9 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.