2019. május 25., szombat, Orbán napja

Címke: brexit

1498 cikk 1/150 oldal

Lefulladás fenyegeti a brit gazdaságot

A legfrissebb aktivitási mérőszámok szerint alig kimutatható üteműre lassult az év elején a brit szolgáltatási szektor teljesítményének növekedése, nem utolsósorban a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) folyamatát övező bizonytalanságok miatt. Szakértői vélemények szerint az új mutatók arra vallanak, hogy a brit gazdaság egészének növekedését a lefulladás fenyegeti.

Felmérés: lefulladás fenyegeti a brit gazdaságot

Alig kimutatható üteműre lassult a brit szolgáltatási szektor teljesítményének növekedése, nem utolsósorban a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) folyamatát övező bizonytalanságok miatt.

Uniós tisztségviselő: sosem volt ennyire valószínű a megegyezés nélküli Brexit

Egy – a brit parlamenti képviselők és az Európai Bizottság képviselői hétfői brüsszeli tárgyalásainak részleteit ismerő – európai uniós tisztségviselő tájékoztatása szerint még sosem volt ennyire valószínű, hogy megállapodás nélkül szűnik meg az Egyesült Királyság EU-tagsága.

EP-választás a briteknél?

A brexit elhalasztása esetén a briteknél is uniós választásokat kellene tartani, ez esetre Londonban több megoldást is mérlegelnek.

Maas: rendkívül kicsi a Brexit leállításának esélye

Rendkívül kicsi annak az esélye, hogy az Egyesült Királyság leállítja a Brexitet, a kilépés folyamatát az Európai Unióból – fogalmazott a Funke médiacsoport lapjaiban vasárnap megjelenő interjúban Heiko Maas német külügyminiszter.
1498 cikk 1/150 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.