2024. április 19., péntek, Emma napja

Címke: Borut Pahor

22 cikk 1/3 oldal

Egy hetet kapott Janez Jansa a koalíciós tárgyalásokra

Egy hetet kapott Borut Pahor államfőtől a június 3-ai szlovéniai választásokon relatív többséget szerzett Janez Jansa volt miniszterelnök, az ellenzéki jobboldali Szlovén Demokrata Párt (SDS) elnöke, hogy tárgyalásokat folytasson egy lehetséges koalícióról, és eldöntse, elfogadja-e a kormányalakítási megbízást – közölte a szlovén sajtó csütörtökön.

Lemondott a szlovén kormányfő

Lemondott Miro Cerar szlovén kormányfő szerdán este, miután a szlovén legfelsőbb bíróság megsemmisítette a kormány csaknem egymilliárd eurós kiemelt projektjéről.

Szlovén választások a határvita közepette

Vasárnap győzött a „papírforma”, vagyis kis különbséggel ugyan, de a hivatalban lévő elnök, a volt szociáldemokrata vezér, Borut Pahor nyerte meg az elnökválasztás második fordulóját Szlovéniában.

Súlyos szavazói apátia a szlovén elnökválasztáson

Az első hírekkel ellentétben mégis lesz második forduló a szlovéniai elnökválasztáson, mert a hivatalban lévő államfő a vasárnapi első fordulóban mégsem szerezte meg a szavazatok több mint felét.
22 cikk 1/3 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.