2024. július 18., csütörtök, Frigyes napja

Címke: borok

15 cikk 1/2 oldal

Akadémiai fokon

Idén immár 28. alkalommal adták át a borásztársadalom legnagyobb elismerését, az Év Bortermelője díjat, amelyet maguk az eddigi díjazottak neveznek a szakma Kossuth-díjának.

Rövidesen kaphatók az idei balatoni borok

Jól halad a szüret a boglári borvidéken. Harminchét dél-balatoni település összesen 3200 hektár szőlőskertjében folyik a betakarítás ezekben a hetekben.

A V4-ek borai is bemutatkoznak a VinCE Budapest Wine Show-n

A Visegrádi Csoport (V4-ek) soros magyar elnöksége alkalmából cseh, lengyel és szlovák borokat is bemutatnak a VinCE Budapest Wine Show-n, melynek során mind a négy ország saját standon kóstoltatja legjobb borainak válogatását; ezeket 160 magyar és nemzetközi pincészet több mint 1000 borával hasonlíthatja össze a közönség csütörtöktől szombatig a Várkert Bazárban.

Borok is kerülnek a fa alá

Borokra is többet költünk a karácsony közeledtével. Az ünnepi asztalra szánt palackokat, illetve az ajándékba vásárolt borokat a magasabb minőségi kategóriából választják ki a vásárlók.

Maurer és ürmös (3.)

Rezeda Kázmér sokat hallott borokról, sok borral beszélgetett már, volt a borok között jó néhány barátja is, akikkel pertu viszonyba keveredett.

Maurer és ürmös (1.)

Hódoljon az ember régi kedvteléseinek – gondolta Rezeda Kázmér, különösképpen, ha azok a régi kedvtelések már teljesen feledésbe merültek. Elutazom délre, Délvidékre, bort inni.
15 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.