2020. szeptember 20., vasárnap, Friderika napja

Címke: Boris Johnson

64 cikk 1/7 oldal

Theresa May: ha az EU-nak van más Brexit-javaslata, terjessze elő

A brit miniszterelnök szerint ha az Európai Uniónak aggályai vannak a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszeréről London által előterjesztett javaslatcsomaggal kapcsolatban, vagy van esetleg ellenjavaslata, akkor a brit kormány szeretné, ha az EU előállna ezekkel.

Túl gyenge a brit konzervatív ellenállás

Hiába az egyre nagyobb ellenállás a brit kormányfővel szemben, elemzők szerint valószínűtlen, hogy leváltanák a miniszterelnököt ebben a Nagy-Britannia számára kényes időszakban.

Boris Johnson: „katasztrófa” lenne a kormány Brexit-terve

Boris Johnson volt brit külügyminiszter szerint „katasztrófával” érne fel, ha saját egykori kormánya ragaszkodna a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszerére nyáron kidolgozott javaslatcsomagjához.

Kizárnák a pártból Johnsont

Bírálatok össztüzébe került Boris Johnson volt brit külügyminiszter a dániai burkatörvénnyel kapcsolatos minapi kijelentései miatt.

Postaládához hasonlította a burkás nőket a brit politikus, de ellenzi a dán törvényt

Bírálatok össztüzébe került Boris Johnson volt brit külügyminiszter a dániai burkatörvénnyel kapcsolatos minapi kijelentései miatt. Párttársai közül van, aki a kizárását sürgeti a Konzervatív Pártból, és már Theresa May kormányfő is bocsánatkérésre szólította fel. A politikus azonban a környezetéből származó információk szerint kitart a véleménye mellett.

Johnson: „még van idő megmenteni a Brexitet”

Boris Johnson volt brit külügyminiszter szerint „még van idő a Brexit megmentésére”, de erre a brit kormány által minap kidolgozott stratégia nem alkalmas.

Kormányválságot okozott a brexit

Először David Davis, a brexittárgyalásokért felelős miniszter közölte, hogy távozik Theresa May kormányából, majd Boris Johnson külügyminiszter nyújtotta be lemondását.

Sir Humphrey igazsága

A mélyebb integrációt sürgető német–francia-tengely megerősödéséből keletkezett egyensúlytalanságot már nem Londonból, hanem Visegrádból, Bécsből, Rómából fogják helyrebillenteni.
64 cikk 1/7 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.