2023. január 30., hétfő, Martina napja

Címke: bontás

34 cikk 1/4 oldal

Műanyagbontó baktérium

Egy enzim szerkezetének módosításával sikerült elérni, hogy lebontsa a leginkább szennyező műanyagokat – adta hírül a BBC News. Az enzim a PET-palackokat is gyorsan feldolgozza, ami igen fontos hír, hiszen természetes körülmények között e műanyag lebomlásához sok száz évre lenne szükség.

Megkezdődött a szolnoki MÁV-sporttelep bontása

A lelátók vasbetonjának karéjának feltörésével megkezdődött Szolnokon régi MÁV-sporttelep bontása, hogy helyén 527 millió forintos kormányzati támogatásból egy új atlétikai centrum épüljön – jelentette be Szalay Ferenc polgármester a létesítményben tartott hétfői sajtótájékoztatón.

Eltűnnek a főváros csúfságai

A so­káig torzóként éktelenkedő vasbeton kolosszus SZOT-szálló már nem éri meg alapkőletételének fél évszázados évfordulóját.

Botka bontást is vállal

A szocialista miniszterelnökjelölt-aspiráns nem törődik azzal a ténnyel, hogy a legkeményebb Orbán-fóbiások között is többségi támogatást élvez a műszaki és jogi határzár.

Ízelítő a Liget projektből

A Városliget megújítása kapcsán Sághi Attila műszaki igazgató bejelentette: a jövő héten lesz az Állatkerti körúton felépített Feszl-pavilonok műszaki átadása.

Szoborbontás heteken belül

Lukács György szobrán kívül az újpesti, 1919-es vöröskatonát ábrázoló szobor dacol még mindig az idővel, tulajdonjogi problémák miatt.

Felosztották a placcot a PeCsánál

Megegyeztek a Petőfi Csarnok bontási területéről a kivitelező munkatársai a magukat Ligetvédőknek nevező aktivistákkal csütörtökön, így most már kiépülhet a kerítés.
34 cikk 1/4 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.