2024. május 24., péntek, Eszter, Eliza napja

Címke: boltok

20 cikk 1/2 oldal

Egyre fontosabb lehet a fogyasztás

Egyre több a bizonytalanság a német gazdaság rövidtávú kilátásaival kapcsolatban. Fő külpiacunk érezheti meg leginkább az Egyesült Államok által kirobbantott védővám-hadakozást.

Mozgalmas nyárra készülnek a boltok

Nagy erőkkel készülnek a kiskereskedők az idei nyaralási szezonra, több áruházlánc kifejezetten a kedveltebb üdülőkörzetekben erősíti jelenlétét az elkövetkező hónapokban.

A boltok általában visszaveszik a hibátlan árut

Bár törvény szerint nem lenne kötelező, a boltok általában visszaveszik a hibátlan árut, ha még megvan a számla – mondta Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára az M1 Híradójának kedden.

Belehúz a kiskereskedelem

Szűk két hét van hátra karácsonyig, a legforgalmasabb időszak következik a kereskedelemben. Lapunk megkérdezte az áruházláncokat, idén hogyan alakul a szenteste napjára eső nyitvatartásuk.

Nem esett vissza a tojáspiac

Az elmúlt hetekben nemcsak külföldi, hanem magyar tojásokban is talált tiltott rovarölő szert a hatóság, ennek ellenére úgy tűnik, a magyar vásárlók bizalma továbbra is rendületlen.

Az áfacsökkentés húzta januárban a vásárlásokat

Felülmúlta a várakozásokat a kiskereskedelem értékesítésének bővülési üteme az év elején. Az élelmiszerüzletek forgalmát a csökkentett áfájú termékek iránti keresletélénkülés húzta.

Szerdától zárva tart az Alexandra-könyvesboltok fele

A Rainbow Üzletlánc Kft. által üzemeltetett 56 Alexandra-könyvesboltból 27 technikai okok miatt március 1-jétől zárva tart – közölte az MTI érdeklődésére szerdán a cégnek keddig interim menedzsmentszolgáltatást nyújtó PD Consulting Gazdasági Tanácsadó és Szolgáltató Kft. ügyvezetője.
20 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.