2022. szeptember 29., csütörtök, Mihály napja

Címke: Bolsevikok

11 cikk 1/2 oldal

A visztulai csoda száz éve

A magyar–lengyel együttműködésnek köszönhetően hárult el az európai bolsevizmus fenyegetése, és az ottani kommunista hatalomátvétel veszélye.

Az igazi demokraták

Maxine Waters Donald Trump amerikai elnök munkatársainak zaklatására szólított fel, így akarván tiltakozni az illegális bevándorlással kapcsolatos politika ellen.

Lenin bolsevik forradalma

Nagy októberi? A legtöbb gimnazista zavarba jön. Lenin arcképét nem ismerik fel, nevét nem hallották. Nem csak Budapesten, lassan Moszkvában sem.

Az orosz forradalom száz éve forgatta fel a világot

Az orosz forradalmárok a múltat akarták végleg eltörölni, nem csak a cárizmust. Az értelmiség, az üzletemberek és a szakemberek legjavát Lenin emigrá­ció­ba kényszerítette.

A vállalkozó Lenin

A lenini módszert néhány, Oroszországban időző magyar hadifogoly révén mi is átvettük: Kun Béla ötletgazda és cimborái 1919-ben nálunk is hasonló vállalkozásba fogtak.

Az oroszok nem akarnak újabb forradalmat

Az oroszok 92 százaléka nem akar újabb forradalmat, és közülük a legtöbben, 60 százaléknyian a bolsevikok által meggyilkolt II. Miklós cárt tartja a legrokonszenvesebbnek a sorsfordító 1917-es év történelmi alakjai közül – állapította meg egy, az októberi kommunista hatalomátvétel centenáriuma alkalmából elkészített felmérésében a VCIOM közvélemény-kutató intézet.

A felfordulás volt a cél

Aljasságban kiemelkedik közülük a vezér, Kun Béla. „Éppen ellentéte a forradalmár azon idealizált képének, amely az európai polgári gondolkozásban él.„

Lapáton Lukács

A következő napokban várhatóan szenvedélyes demonstrációk helyszíne lesz a néhai bolsevik entellektüel újlipótvárosi emlékhelye.
11 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.