2021. április 20., kedd, Tivadar napja

Címke: Bohuslav Sobotka

74 cikk 1/8 oldal

Ügyvivőként még egy ideig hivatalában marad Csehországban a Sobotka-kormány

Lemondott kedden a Bohuslav Sobotka miniszterelnök vezette cseh hárompárti koalíciós kormány. Milos Zeman köztársasági elnök a kormány lemondását elfogadta, de felkérte a kabinetet, hogy utódja kinevezéséig ügyvivőként maradjon hivatalában – közölte a cseh elnöki hivatal.

Megalakul a migránsellenes cseh kormány

Lemondott Bohuslav Sobotka eddigi cseh miniszterelnök, ami előfeltétele volt annak, hogy Milos Zeman államfő kinevezhesse Csehország új kormányfőjének Andrej Babist.

Bohuslav Sobotka: az uniónak az emberek hétköznapi problémáit kell megoldania

Az Európai Uniós hatóságoknak az emberek hétköznapi problémáira kell megoldást találniuk, és a kettős termékminőség ilyen ügy – jelentette ki Bohuslav Sobotka cseh miniszterelnök azon a pozsonyi találkozón, amelyet a kettős termékminőség gyakorlatának a megszűntetéséért tartanak a visegrádi négyek (Magyarország, Szlovákia, Csehország és Lengyelország) kormányfőinek, illetve az összes uniós tagország képviselőinek és az uniós szakpolitikusoknak a részvételével pénteken.

Sobotka: Csehország megfigyelői státuszt kér az euróövezetben

Csehország üdvözölné, ha megfigyelőként részt vehetne az euróövezet pénzügyminisztereinek az övezet jövőjéről folytatott tanácskozásain – jelentette ki Bohuslav Sobotka cseh miniszterelnök, akinek szavait a Právo című cseh napilap ismerteti szerdán.

Támogatásukról biztosították Olaszországot a V4-ek

A miniszterelnökök a rendelkezésükre álló eszközökkel készek hozzájárulni az európai és olasz erőfeszítésekhez a szabálytalan migrációs áradat megállítása érdekében.

„Nem engedünk Brüsszel zsarolásának”

Bár az EB kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország, Csehország és Lengyelország ellen, az érintett államok politikusai arról nyilatkoztak, hogy nem változtatnak politikájukon.
74 cikk 1/8 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.