2024. május 26., vasárnap, Fülöp, Evelin napja

Címke: Bogdan Diaconu

3 cikk 1/1 oldal

Ponta: Romániának szüksége van egy nacionalista pártra

Victor Ponta szerint Romániának szüksége van egy nacionalista politikai alakulatra, de ő maga nem akar belépni a Bogdan Diaconu vezette Egységes Románia Pártba (PRU) – jelentette csütörtökön a Maszol.ro hírportál a volt szociáldemokrata kormányfő egyik televíziós nyilatkozatát ismertetve.

Kisebbségellenes kezdeményezéseket utasított el a román szenátus

Két kisebbségellenes törvénytervezetet szavazott le szerdán a román szenátus: az egyik betiltotta volna a kisebbségi nyelvek közigazgatási használatát, a másik pedig megfosztotta volna mandátumuktól azokat a polgármestereket, akik megtagadják a román nemzeti zászló kitűzését vagy a nemzeti színű vállszalag viselését.

Félkatonai szervezetet hozott létre az Egyesült Románia Párt

Vlad Tepes Őrjárata (Karóbahúzó Vlad Őrjárata) néven félkatonai szervezetet hozott létre az Egyesült Románia Párt (PRU), amelyet a magyarellenességéről elhíresült Bogdan Diaconu független parlamenti képviselő alapított – közölték a hétfői romániai lapok.
3 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.