2024. június 22., szombat, Paulina napja

Címke: Bogányi Gergely

16 cikk 1/2 oldal

Bogányi Gergely: Felelősségünk megőrizni az értékeinket

Mindössze négyévesen kezdett zongorázni a váci zeneiskolában, de mit fog fel egy négyéves abból, hogy ő csodagyerek. Hatévesen különdíjas lett egy zongoraversenyen, amit kilencévesen már ő nyert meg. A Zeneakadémia különleges tehetségek osztálya után ösztöndíjasaként tanult egy amerikai zeneművészeti egyetemen, melyet párhuzamosan végzett a budapesti Zeneakadémiával. Otthon van a világ hangversenytermeiben, de szűkebb pátriáját Vácott sosem cserélné le. Hogy valójában ki ez az öntörvényű, érzékeny ember, aki bár a zene bűvkörében él, azt a saját definíciója szerint értelmezi. Vajon hallható-e minden fül számár az a valami, ami néhány évvel ezelőtt komoly ellenszélben életre hívta a róla elnevezett csodazongorát, amit saját magának sem engedhet meg. Bogányi Gergely zongoraművész volt az ECHO TV Kettesben Szabó Anettel című műsorának vendége.

Először szólalnak meg újra Kocsis Zoltán legendás zongorái

Először szólalnak meg újra Kocsis Zoltán legendás zongorái szeptember 7-én a Virtuózok szuperkoncertjén, ahol a 2016-ban elhunyt világhírű művész fia, Kocsis Krisztián is színpadra lép Boros Misivel, Bogányi Gergellyel és a zenei tehetségkutató IV. évadának győzteseivel a Papp László Budapest Sportarénában.

Kulturális díjat kapott Bogányi Gergely zongoraművész Stockholmban

Bogányi Gergely zongoraművész elnyerte a Stockholm Culture Awards Alapítvány díját világszínvonalú, virtuóz előadásmódjáért, a romantikus zeneirodalom műveinek egyedülálló tolmácsolásáért, valamint a Bogányi-zongora kifejlesztésének kiemelkedő teljesítményért.

Temperált zongora

A világ leghíresebb koncerttermei­ben lép fel a Liszt- és Kossuth-díjas Bogányi Gergely. A Mozart, Chopin, Liszt és Bartók műveit egyaránt kedvelő, Vácon élő zongoraművésznek nem telik egy Bogányi-féle csodazongorára.

Rekordkísérlet Kodály nyomában

A magyar nyelvű, de határokon átívelő játék november 28-ig tart, december 15-én pedig ünnepélyes gálaműsor és díjátadó lesz Kecskeméten.
16 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.