2024. április 19., péntek, Emma napja

Címke: BME

27 cikk 1/3 oldal

Startupok indítását segítik a BME-n

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) programot indít Startup Campus BME Powered by Hiventures néven a Magyar Fejlesztési Bankhoz (MFB) tartozó Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt.-vel, valamint az Enterprise Hungary nonprofit szervezettel közösen, hogy az egyetemi hallgatók, kutatók gyakorlati tudást szerezzenek startupok alapításához, indításához.

Együttműködési megállapodást kötött a Mavir a Budapesti Műszaki Egyetemmel

Hosszú távú együttműködési megállapodást kötött a Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME), amelynek értelmében a társaság a gyakorlati tudás megszerzésében segíti az egyetemen képzett mérnököket – mondta Csomai Kamilla, a Mavir vezérigazgatója sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

Műegyetemi oktatók az ELTE-n

A BME Gazdaság- és Társadalomtudományi Karát elhagyó mintegy 40 oktató közül sokan az ELTE karoktól független, rektori irányítású Gazdaságtudományi Intézetéhez igazoltak.

Atomvita érdektelen civilekkel

Ma nincs olcsóbb és biztonságosabb energiatermelés, mint az atom, az az alternatíva, amit az LMP kínál, 3-4-szer magasabb rezsiköltséget jelentene az embereknek.

BME: nem lesz teljes kiválás?

Az államtitkárság még december elején közölte: fenntartóként kezdeményezi, hogy a gazdaságtudományi kar 2017. augusztus 1-jétől tartozzon az ELTE-hez.
27 cikk 1/3 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.