2024. július 20., szombat, Illés napja

Címke: blokk

12 cikk 1/2 oldal

Célvonalnál a minta-atomerőmű

Néhány egyeztetés maradt hátra az orosz villamosenergetikai rendszerirányítóval, és kereskedelmi üzembe áll az az atomerőmű, amelyet a Paks II beruházás mintájaként tartanak számon.

Ismét üzemel az atomerőmű harmadik blokkja

Szombat hajnaltól ismét üzemel a paksi atomerőmű harmadik blokkja, amelyen rendkívüli karbantartást végeztek – közölte honlapján az erőmű.

Szijjártó Péter: Ukrajnának ez fájni fog

Magyarország blokkolni és vétózni fog minden olyan lépést, amely a keleti partnerség program jegyében Ukrajnának újabb előrelépést jelenthetne az európai integrációs folyamatban.

Biztonságosan üzemelnek az atomenergiát alkalmazó hazai létesítmények

Az Országos Atomenergia Hivatal (OAH) által felügyelt mintegy négyezer, atomenergiát alkalmazó magyarországi létesítmény az előírásoknak megfelelően, biztonságosan üzemelt tavaly – közölte Fichtinger Gyula főigazgató a hivatal szerdai budapesti évindító sajtótájékoztatóján.

Nyár elejétől termel áramot a 3+ generációs orosz reaktor

Nyár elejétől termel áramot a világ első, 3+ generációs reaktora Novovoronyezsben, az év végén pedig már teljes üzemmódban, az országos hálózatra csatlakozva működik majd – mondták az erőmű vezetői csütörtökön újságíróknak.
12 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.