2022. augusztus 9., kedd, Emőd napja

Címke: biztos

12 cikk 1/2 oldal

Nincs szükség az Iránnal kötött nukleáris megállapodás újratárgyalására

Nincs szükség az Iránnal két éve kötött nukleáris megállapodás újratárgyalására – mondta Federica Mogherini, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője szerdán New Yorkban, hangsúlyozva, hogy – dacára az Egyesült Államok újratárgyalást szorgalmazó követeléseinek – a megállapodás beváltotta a hozzá fűzött reményeket.

Navracsics: rugalmasabbá kell tenni az európai oktatási rendszert

Az európai oktatási rendszert a munkaerőpiaci kihívások miatt életkor, intézmény és tananyag szempontjából is rugalmasabbá kell tenni – mondta az EU kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztosa a parlament kulturális bizottságának hétfői ülésén.

Szerbia európai uniós csatlakozási folyamatáról tárgyalt Hahn Belgrádban

Szerbia európai uniós csatlakozási folyamatáról, különösen a Koszovóval való kapcsolat rendezéséről szóló 35. tárgyalási fejezetben foglaltakról tárgyalt Johannes Hahn, az Európai Bizottság bővítési ügyekért felelős biztosa a szerb kormány tagjaival szombaton Belgrádban, ahol részt vett a kormány ülésén.

Juncker július végéig dönt az új brit uniós biztos területéről

Elvben elfogadta az új brit uniós biztos jelölését és július végéig dönt arról, milyen területet javasol számára Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke – közölte Margarítisz Szkínász, az Európai Bizottság (EB) vezető szóvivője sajtótájékoztatón hétfőn.
12 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.