2024. május 18., szombat, Erik, Alexandra napja

Címke: bizalmi szavazás

19 cikk 1/2 oldal

Törékeny a brit kormány helyzete

A kormányon lévő Konzervatív Párt lázadó képviselői elégedetlenek a London és Brüsszel között létrejött megállapodással, amely a brit EU-tagság megszűnésének feltételrendszerét rögzíti.

A belga vezetés is küzd az életben maradásért

Egyelőre nem tudni, hogy – akárcsak Nagy-Britanniában Theresa Mayét – Charles Michel politikai jövőjét is bizalmatlansági szavazásra bocsátják-e.

Maradt a svéd patthelyzet

A patthelyzetet az okozta, hogy egyik politikai blokk sem szerezte meg az egyértelmű többséget a választáson, majd az ügyvezető miniszterelnök elvesztette a bizalmi szavazást.

Elveszítette a bizalmi szavazást Stefan Löfven

Löfvent 142 képviselő támogatta, és 204-en szavaztak ellene, köztük a teljes jobbközép blokk és a bevándorlásellenes Svéd Demokraták képviselői is.

Ciprasz megúszta a bizalmi szavazást

Elutasította az Alekszisz Ciprasz görög kormányfő ellen benyújtott bizalmatlansági indítványt a görög parlament a kérdésben szombat este tartott szavazáson.

Sokszínű és liberális lett a madridi kormány

Igazi baloldali kormány került Spanyolország élére, női többséggel, volt uniós tisztségviselőkkel, LMBT-aktivistával és asztronautával a fedélzetén.
19 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.