2024. július 21., vasárnap, Dániel, Daniella napja

Címke: Biszku Béla

29 cikk 1/3 oldal

Marosán napja

A salgótarjániak számára december 8. – 1956 legfájdalmasabb napja: a kádári karhatalom sortűzzel fogadta a letartóztatott munkásvezetők szabadon bocsátását követelő fegyvertelen tömeget.

Súlyosan ellentmondásos ítéletek

Göncz Árpád egy nyilatkozatában a hajdani karhatalmistákra utalva azt mondta: nem helyes dolog szegény öreg embereket vádlottként ennyi idő után bíróság elé állítani.

A Kiss László-mérce

Sikeredző lehetett, míg másokat politikai meggyőződésük miatt tönkre tettek.

Meghalt Biszku Béla

Kilencvenötödik életévében meghalt Biszku Béla volt állampárti politikus – közölte a család az MTI megkeresésére pénteken.

Biszku Béla felelősségre vonásának nehézségei szolgáltattak témát

Szakemberek szerint a magyar bíróságok számára nehézségeket okoz a nemzetközi büntetőjog alkalmazása, az ügyészség pedig nem kellő körültekintéssel folytatta le a Biszku Béla elleni eljárást. Az egykori pártállami vezető büntetőjogi felelősségre vonásának kérdéseiről csütörtökön Budapesten, a Magyar Tudományos Akadémia jogtudományi intézetében tartottak rendezvényt.
29 cikk 1/3 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.