2024. május 24., péntek, Eszter, Eliza napja

Címke: bírói függetlenség

8 cikk 1/1 oldal

Nem ördögtől valók a külsős bírák

A külön közigazgatási bírósági szervezet felállításával egy történelmi adósság törleszthető, ugyanakkor fontos a ma működő közigazgatási ítélkezésben rejlő értékek megőrzése is.

Trócsányi: A bírói kormányzás mélyen antidemokratikus

Trócsányi László visszautasította az ellenzéki politikusok és bizonyos szakmai körök kritikáit, akik azonnal a bírói függetlenség sérelmét vizionálják, ha a miniszter kiejti a száján a bíróság szót.

Darák Péter: a bírói függetlenség csak a közbizalmat építheti

Az 1867-es kiegyezéshez vezető folyamat részeként állította vissza Ferenc József 1861-ben a bírósági rendszerben a Magyar Királyi Kúriát, de a korábbi évszázadok törvényei és a kiegyezés utáni évtizedek reformjai is a bírói ítélkezés függetlenségét szolgálták – mondta a Kúria elnöke kedden Zalaegerszegen.

Handó Tünde: a bírói függetlenségnek mindig érvényesülnie kell

A bírói függetlenségnek mindig érvényesülnie kell, a bírói hatalom a függetlenség nélkül összeomolna – mondta az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke pénteken a Győri Ítélőtáblán tartott összbírói értekezleten, amelyen átadta Széplaki Lászlónak, a táblabíróság új elnökének a beiktató oklevelet.
8 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.