2024. május 18., szombat, Erik, Alexandra napja

Címke: Bíró András Zsolt

10 cikk 1/1 oldal

Kurultaj az összefogásunk ünnepe

A Kurultaj a népi diplomácia fontos eszköze lehet – mondta pénteken a rendezvény Parlamentben tartott, ünnepélyes megnyitóján Lezsák Sándor.

Százötvenmillió ünnepe

Augusztus 10–12. között szervezik meg a jubileumi Kurultaj – magyar törzsi gyűlést, Európa legnagyobb hagyományőrző rendezvényét a Bács-Kiskun megyei Bugacon.

Megerősítjük a magyar identitást

A Kurultájon az is nagyon fontos, hogy az őseinkről és a múltunkról közvetített kép a valóságon alapuljon – mondta Bíró András Zsolt a Magyar Természettudományi Múzeum antropológusa.

Külhoniakat gyaláz a jobbikos tábor

Mocskos férgeknek, román patkányoknak nevezik a Jobbik szavazói a határon túl élő magyarokat, mindezt ráadásul a párt saját portálján, az Alfahíren.

A magyarság összetartozik

A Kárpát-medence második legnagyobb hagyományőrző ünnepén az Árpádokról emlékeztek meg, és az 1110 éves pozsonyi csatáról is, amelyet egy jelenetben adtak elő a Vermes törzs lovasai.

Követni, amit az ősök követtek

Augusztus 11–13. között tartják az ősök napját, Európa második legnagyobb hagyományőrző ünnepét Bugacon. Az eseményt a Magyar Turán Alapítvány által létrehozott Magyar Turán Szövetség rendezi.

Hazudott Vona Gábor

Az egykori radikális párt értelmiségi holdudvarához tartozó személyek kérdésünkre megerősítették korábbi nyilatkozataikat és leszögezték, eszük ágában sem volt elnézést kérni.

Tisztelgés őseink előtt

A látványos programokon és a szórakoztatáson túl a kurultaj törzsi gyűlés, a Kárpát-medence legnagyobb hagyományőrző programsorozata tanítani szeretne.
10 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.