2024. május 29., szerda, Magdolna napja

Címke: biológia

14 cikk 1/2 oldal

Majomvirág

Lehet optimistán tekinteni a klímaváltozásra, elfogadni a természet folyamatos változását, az új fajok megjelenésére pedig sikertörténetként tekinteni a veszteségeink mellett?

A genderterror előestéjén

Itt az ideje, hogy fellépjünk ennek az őrületnek a hazai elterjedése ellen. Büntetni kellene a biológiai nem erőszakos megváltoztatását, a biológiai nemtől való megfosztást.

Befagyasztott biomolekulák

Az idei kémiai Nobel-díjat Jacques Dubochet, Joachim Frank és Richard Henderson a krio-elektronmikroszkópia fejlesztéséért kapta, amely eljárás egyszerűsíti és javítja a biomolekulák képalkotását. A díjat odaítélő bizottság indoklása szerint ez a módszer a biokémia új korszakát hozza el, hiszen oldott állapotú molekulák szerkezetének atomi felbontású meghatározására ad lehetőséget.

Egyelőre kevesen járnának a gender szakra

Úgy tűnik, meglehetősen kis hallgatói létszámmal indul szeptemberben a társadalmi nemek tanulmánya mesterképzés az ELTE-n – írta a Magyar Hírlap csütörtöki számában.
14 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.