2018. május 13. vasárnap 09:48
Egyre több magyar bor készül organikus, vagyis bioművelésben, esetleg még szigorúbban, biodinamikus műveléssel. Évekig tart erre átállni, de a borászok szerint megéri.
2017. március 16. csütörtök 23:01
A bioüzemanyagok használata 50-70 százalékkal csökkenti a repülőgépek koromkibocsátást – mutatta ki az amerikai űrkutatási hivatal (NASA) szakembereinek német és kanadai kutatókkal közös végzett tanulmánya, amelyet a Nature című tudományos folyóiratban mutattak be.
2016. október 10. hétfő 21:57
„Tej nélküli” és „vegán” felirattal ellátott bio rizstejes csokoládét vontak ki a forgalomból, megtévesztő jelölés miatt – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).
2015. november 30. hétfő 23:24
Répaleves, szabadtartású csirkék húsa és biosajt is szerepelt a párizsi klímacsúcsra érkezett állami vezetőknek felszolgált hétfői ebéden, melynek négy fogását a legnevesebb francia séfek készítették, hogy a vendégek ízelítőt kapjanak a francia konyhaművészetből.
2015. október 14. szerda 20:53
A falugazdász hálózat fejlesztése, a tudásátadás javítása és a feldolgozóipar korszerűsítése is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél szélesebb körben elterjedjen hazánkban a vegyszermentes, fenntartható termelési eljárásokra épülő gazdálkodás.