2023. szeptember 28., csütörtök, Vencel napja

Címke: bio

5 cikk 1/1 oldal

Boldog tőkék

Egyre több magyar bor készül organikus, vagyis bioművelésben, esetleg még szigorúbban, biodinamikus műveléssel. Évekig tart erre átállni, de a borászok szerint megéri.

A bioüzemanyagokkal kapcsolatos tanulmányt készített a NASA

A bioüzemanyagok használata 50-70 százalékkal csökkenti a repülőgépek koromkibocsátást – mutatta ki az amerikai űrkutatási hivatal (NASA) szakembereinek német és kanadai kutatókkal közös végzett tanulmánya, amelyet a Nature című tudományos folyóiratban mutattak be.

Kevés csoki is kiválthat tejallergiát

„Tej nélküli” és „vegán” felirattal ellátott bio rizstejes csokoládét vontak ki a forgalomból, megtévesztő jelölés miatt – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Répaleves, szabadon nevelt szárnyasok és biosajt volt a hétfői ebéd

Répaleves, szabadtartású csirkék húsa és biosajt is szerepelt a párizsi klímacsúcsra érkezett állami vezetőknek felszolgált hétfői ebéden, melynek négy fogását a legnevesebb francia séfek készítették, hogy a vendégek ízelítőt kapjanak a francia konyhaművészetből.

Versenyképes lehet az ökológiai gazdálkodás

A falugazdász hálózat fejlesztése, a tudásátadás javítása és a feldolgozóipar korszerűsítése is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél szélesebb körben elterjedjen hazánkban a vegyszermentes, fenntartható termelési eljárásokra épülő gazdálkodás.
5 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.