2022. július 2., szombat, Ottó napja

Címke: bevetés

11 cikk 1/2 oldal

Fizethet, aki riasztja a Gripeneket

A jövőben a légtérsértő, magukat gondatlanságból nem azonosító repülőgépek üzemeltetői fizethetik a Magyar Honvédség készenléti Gripen géppárjának bevetési költségeinek egy részét.

Robotok a jövő rendőrei?

Dallasban új fejezet kezdődött a robotikában: a múlt héten először itt vetettek be rendőrségi akcióban olyan robotot, amely ölni képes.

Szenes Zoltán: Erősödik a balti államok védelme

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanszékvezetője fontosnak tartja, hogy a sorkatonákkal szemben a külföldön is bevethető szerződésesek állományát 90 százalékra növelnék.

Az USA B52-es bombázók bevetését tervezi az Iszlám Állam ellen

Az amerikai légierő egyik minapi konferenciáján két tábornok is arról beszélt, hogy tavasztól B52-es nehézbombázókat vetnek be az Iszlám Állam ellen Szíriában és Irak területén. A Fehér Ház és a Pentagon (védelmi minisztérium) még nem erősítette meg a terveket.

Vezérkari főnök: bűn lenne, ha nem lehetne bevetni a hadsereget a migránshelyzet kezelésére

A Magyar Honvédség (MH) vezérkari főnöke szerint bűn lenne, ha nem lehetne bevetni a hadsereget akkor, ha a rendőrök már nem tudják kezelni a migránshelyzetet. Benkő Tibor vezérezredes a Faktor internetes portálon pénteken megjelent interjújában arról is beszélt, hogy a közelmúltban egy kibertámadást akadályoztak meg a magyar katonák. A vezérkari főnök nem ért egyet a kötelező sorkatonai szolgálattal, és azt is elmondta, hogy a nemrég megalakult MH 2. Különleges Rendeltetésű Ezred egy „elit” egység.

Egy rendőrkutya emlékére

Kiképzője támadási paranccsal küldte be a terroristák lakásába, részben azzal a céllal, hogy a benn lévők figyelmét megzavarja, részben hogy a terrorelhárítók az ellenség elhelyezkedését és tűzerejét a sikeres behatolás érdekében felderítsék.
11 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.