2024. június 15., szombat, Jolán, Vid napja

Címke: bevándorláspolitika

45 cikk 1/5 oldal

A bevándorlás az első a CDU új naptárában

Horst See­hofer úgy vélte, a német közéletben csak az AKK rövidítéssel emlegetett új elnökkel a CDU-CSU újra a negyvenszázalékos ráta fölé srófolhatja a népszerűségét.

A hazafiság fogalmát értelmezte Merkel

Angela Merkel újra állást foglalt az ENSZ migrációs csomagja mellett a német szövetségi parlament tegnapi vitáján. Közben Svájc jelezte, hogy épp a nemzeti parlament vitája érdekében halasztja el a döntést a megosztó paktumról.

Szigorodik Olaszország bevándorláspolitikája

Bár az utolsó pillanatig bizonytalan volt a Matteo Salvini nevével fémjelzett migrációs biztonsági törvénycsomag jövője, az M5S–Liga-kormány végül bizalmi szavazásra bocsátotta azt.

Csatatérré vált Chemnitz

Chemnitz lehet az integrációs törekvések újabb elrettentő példája. A kelet-németországi városban napok óta összecsapások zajlanak a migránsbarát baloldaliak, illetve a radikális jobboldal között.

Következetes Róma bevándorláspolitikája

Az új olasz kormány június elején tiltotta meg a nem kormányzati szervezetek mentőhajóinak kikötését migránsokkal a fedélzetükön.
45 cikk 1/5 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.